Νοσοκομεία Κλινικές

ΚΑΤ: Χτύπησε… κόκαλο το νυστέρι στις προμήθειες  Ελευθεροτυπία 8/5/2011
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πολλοί προμηθευτές αποκαλούν το συγκεκριμένο νοσοκομείο… «μαγαζί γωνία», αφού οι τιμές των προϊόντων για χρόνια βρίσκονταν στα ύψη με την υπογραφή μάλιστα των αρμοδίων υπουργών αφού αυτοί όριζαν τις ανώτατες τιμές με ΦΕΚ.

Λαβράκια έβγαλαν οι ελέγχοι: Απίστευτες απάτες σε δέκα περιφερειακά νοσοκομεία ΕΘΝΟΣonline 30/4/11
Νέα σοδειά» από απίστευτες απάτες, πλήθος πλαστών συνταγών, υπερκοστολογήσεις αναλώσιμων, με ζημιά κυρίως σε νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, φέρνουν στην επιφάνεια νεότερα πορίσματα από τις έρευνες των Ελεγκτών Δημόσιας Υγείας.

2011 Μαίνεται ο πόλεμος στην Υγεία
…σε έρευνα της «Τransparency International» σημειώνεται πως «ο τομέας της Υγείας παράγει το ένα τρίτο της καθημερινής διαφθοράς στην ελληνική κοινωνία.

2011 Νέο άδειασμα στον Λοβέρδο για τις ελλείψεις (Ελευθεροτυπία)
Η διοικήτρια της 2ης υγειονομικής περιφέρειας, Χριστίνα Παπανικολάου, αρμόδια για το Ασκληπιείο Βούλας, στο οποίο διενεργείται για το ίδιο θέμα έλεγχος από κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) λέει στην «Ε»: Οι ελλείψεις υπάρχουν. Είναι μια πραγματικότητα τον τελευταίο μήνα. Δεν είναι ένα απίθανο σενάριο».

2011 Επισφαλή τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών
«Τα συμπεράσματα από τους ελέγχους δείχνουν ότι το επίπεδο ασφάλειας ιδίως στα δημόσια νοσοκομεία είναι γενικά ανεπαρκές και οφείλεται κυρίως στην έλλειψη οργάνωσης και διαδικασιών παρά σε αμιγώς τεχνικές ελλείψεις» αναφέρει η Αρχή σε ανακοίνωσή της

2011 Μέτρα κατά των γιατρών που καταγγέλλουν ελλείψεις!
…Αν νομίζετε ότι επιτέλους φιλοτιμήθηκαν να καλύψουν έστω και μερικώς τα τραγικά κενά των νοσοκομείων σε προσωπικό, φάρμακα, μηχανήματα και είδη πρώτης ανάγκης, αυταπατάστε. Αυτό που προτίμησαν -είναι βλέπετε πολύ οικονομικότερο- είναι η έναρξη εκστρατείας εκφοβισμού των νοσοκομειακών γιατρών ώστε να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα συναδέλφων τους…

2011 Φουσκώνουν τα νοσήλια με… μπαλονάκι οι κλινικές
«Χρυσάφι» κοστίζουν στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) οι αγγειοπλαστικές επεμβάσεις ασφαλισμένων του Δημοσίου που διενεργούνται σε ιδιωτικές κλινικές. Ο ΟΠΑΔ καλείται να πληρώσει γι’ αυτές τις επεμβάσεις τουλάχιστον διπλάσια και τριπλάσια νοσήλια σε σχέση με τα κρατικά νοσοκομεία εξαιτίας του μεγαλύτερου αριθμού και του υψηλού κόστους των υλικών που χρησιμοποιούνται αλλά και του «διαφορετικού τρόπου» χρέωσης των νοσηλίων.

2011 Αβέβαιη η κάλυψη του ελλείμματος του «Ωνασείου» από το υπουργείο Υγείας
Έλλειμμα 25 εκατ. ευρώ στο «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το οποίο «δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το υπουργείο θα το καλύψει», διαπίστωσε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

2011 Σπατάλες υλικών, υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων, επίορκοι γιατροί και επικίνδυνες κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία
Τα προβλήματα των νοσοκομείων του ΕΣΥ πάντως δεν περιορίζονται στα θέματα διαφθοράς και κατασπατήσης πόρων. Είναι πολύ περισσότερα και οι διοικητές δε δίστασαν να αναφερθούν σ’ αυτά κάνοντας τον υπουργό αυθόρμητα σε κάποια στιγμή να «παιδιά τι πράγματα είναι αυτά;».

2011 Τί μήνυμα έστειλε ο Λοβέρδος;
Ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε το σχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις, έχοντας στο πλευρό του τον διοικητή του Ωνασείου! Με ποια ιδιότητα; Ότι, ίσως, το Ωνάσειο ήταν κάποτε πρωτοπόρο στις μεταμοσχεύσεις; Κάποτε! Γνωρίζει ο υπουργός, ότι κατηγορήθηκε ο διοικητής του, κ.Αλιβιζάτος, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για μερικά περίεργα που συμβαίνουν;

2011 Και έγκλημα και λάθος
Γράφει ο Θρασύβουλος Μαυρομάτης τ. πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Πάτρας:
Μεγαλύτερο και χειρότερο έγκλημα εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας και του χειμαζόμενου λαού σαν αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας από την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα της υγείας, σύμφωνα και με τις εντολές του επαχθούς μνημονίου που κάποιοι αβασάνιστα υπέγραψαν και αντισυνταγματικά ψήφισαν, δεν έχει εδώ και πολλά χρόνια ξανασυμβεί.

2010 Εφοδος σε 15 νοσοκομεία – Μίζες σε τουλάχιστον 50 γιατρούς έχει εντοπίσει το ΣΔΟΕ   Οργιο διαφθοράς και απροκάλυπτης μίζας για την προώθηση συγκεκριμένων ορθοπεδικών υλικών αποκάλυψαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Στο κύκλωμα εμπλέκονται 11 εταιρείες προμήθειας ορθοπεδικών υλικών και 15 νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατροί των οποίων χρηματίζονται για να προωθούν τα συγκεκριμένα υλικά.

2008 Βρέφη στο βωμό του κέρδους Το marketing αυτής της βιομηχανίας έχει έναν πυλώνα: Την εμφάνιση της γέννας που είναι μια απολύτως φυσική διαδικασία, ως ασθένεια. Ως γνωστό, στην ασθένεια ο πολίτης είναι ανυπεράσπιστος και δεν υπολογίζει κόστος προκειμένου να τελεσφορήσει η όποια ιατρική διαδικασία.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s