«Εικαζόμενη» συναίνεση – Η Εύα με εξαπάτησε…

Αποκαλυπτική ήταν η ομιλία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου σε εκδήλωση για «την αναγκαιότητα και την προοπτική των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα» που έγινε στις 7 Απριλίου στην Αθήνα. Ο Υπουργός έδωσε με τα λεγόμενά του την εντύπωση ότι η ρύθμιση της «εικαζόμενης συναίνεσης» στο πρόσφατο νομοσχέδιο οφείλεται στους  βουλευτές Γιάννη Διαμαντίδη και Δημήτρη Πιπεριά που έχουν βιώσει την εμπειρία της μεταμόσχευσης και είχαν προσπαθήσει (χωρίς επιτυχία) το 2007, να εγκρίνει η Βουλή των Ελλήνων την «εικαζόμενη» συναίνεση και αφ’ ετέρου, στη βουλευτή κ. Ελ. Ράπτη η οποία έκανε τώρα μια «έξυπνη» ερώτηση στη Βουλή.
Με προσεγμένες διατυπώσεις ο Υπουργός ουσιαστικά προσπάθησε να μετριάσει την ευθύνη του για το νομοσχέδιο αυτό που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στην Ελληνική κοινωνία.

Ολόκληρη η ομιλία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου

Το ενδιαφέρον απόσπασμα από την ομιλία στη συνέχεια«…Επιτρέψτε μου ως εισαγωγή την εκπλήρωση δύο υποχρεώσεών μου. Η πρώτη μου υποχρέωση σχετίζεται με τους δύο συναδέλφους μου, Βουλευτές και φίλους μου, τον Υπουργό το Γιάννη Διαμαντίδη που κάθεται δίπλα μου και το Δημήτρη Πιπεριά, δύο ανθρώπους που μίλησαν στη Βουλή το 2007-2008 βιωματικά καταθέτοντας μία πρόταση νόμου για τις μεταμοσχεύσεις.

Η τότε Πολιτική Ηγεσία της χώρας είχε δει θετικά την πρόταση των δύο συναδέλφων, αλλά για λόγους που μπορώ να κατανοήσω στη συνέχεια δεν προχώρησε. Οι ιδέες του Γιάννη Διαμαντίδη και του Δημήτρη Πιπεριά μεταφέρθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων πριν από λίγες εβδομάδες από τη συνάδελφό μου την κα Ράπτη – που την ευχαριστώ που είναι και εδώ σήμερα – με τη μορφή επίκαιρης ερώτησης, όπου με έναν έξυπνο τρόπο μου έλεγε το εξής:

«Εσείς, ως Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης, τότε είχατε στηρίξει την πρόταση νόμου των δύο συναδέλφων σας, τώρα ως Συμπολίτευση γιατί δεν καταθέτετε σχέδιο νόμου, αφού έχετε και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να εφαρμόσετε αυτά που ως Αντιπολίτευση είχατε υποσχεθεί;»

Έξυπνη ερώτηση, της απήντησα με σαφήνεια, ότι ναι θα προχωρήσουμε σε αυτό και μέσα σε δεκαπέντε ημέρες της είχα πει θα καταθέσω σχετική σκέψη με τον τύπο του προσχεδίου νόμου στο Υπουργικό Συμβούλιο.»

Ολόκληρη η ομιλία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου

Advertisements
This entry was posted in "Εικαζόμενη" συναίνεση, Βουλή των Ελλήνων, Υπουργείο Υγείας and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s