Κατηγορηματικό όχι στην «εικαζόμενη» συναίνεση από το ΙΝΚΑ

Η «δωρεά οργάνων» (όπως και η αιμοδοσία) πρέπει να έχει την απόλυτη, θετική και κατηγορηματική συναίνεση του δότη, η διαδικασία του opt-out (ή της «εικαζόμενης συναίνεσης») είναι νομικά απαράδεκτη για….  μικρότερης σημασίας καταστάσεις, πολύ περισσότερο για θέματα που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη ζωή.
Αναγκαστικά θα παρατηρήσουμε ότι είμαστε η πρώτη χώρα σε ατυχήματα και η «ζήτηση» οργάνων από Έλληνες είναι πολύ μικρότερη από τον αριθμό των ατυχημάτων (και άλλων αιτιών θανάτου που είναι συμβατές με την δωρεά οργάνων). Αναρωτιόμαστε ποιοι αποβλέπουν σε αυτό το μακάβριο «πλεόνασμα»;
Μια τέτοια ρύθμιση (σε συνδυασμό με το σχεδιαζόμενο Ηλεκτρονικό Φακέλωμα) δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την ζωή των Ελλήνων, αλλά και των αλλοδαπών-μεταναστών, που στην ασφάλεια της ζωής τους έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα.
Η προτεινόμενη ρύθμιση εκμετάλλευσης του νεκρού σώματος θυμίζει έντονα λογική Ναζιστικού Στρατοπέδου συγκέντρωσης παρά το ανθρωπιστικό περιτύλιγμα, και δεν θα περάσει.

INKAKRITIS     Ολόκληρο το δημοσίευμα στο http://www.inews.gr

(Σημείωση freepeoplenow: Με την επιφύλαξη ότι το δημοσίευμα δεν επιβεβαιώνεται από το site του ΙΝΚΑ)

This entry was posted in "Εικαζόμενη" συναίνεση, Ασφάλιση, Δικαιώματα ασθενών, Υπουργείο Υγείας and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s