Λαβράκια έβγαλαν οι ελέγχοι: Απίστευτες απάτες σε δέκα περιφερειακά νοσοκομεία

Το «τσεκάπ» σε δέκα περιφερειακά νοσοκομεία έδειξε απίστευτες απάτες με πλαστά στοιχεία και υπερτιμολογήσεις

Νέα σοδειά» από απίστευτες απάτες, πλήθος πλαστών συνταγών, υπερκοστολογήσεις αναλώσιμων, με ζημιά κυρίως σε νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, φέρνουν στην επιφάνεια νεότερα πορίσματα από τις έρευνες των Ελεγκτών Δημόσιας Υγείας.
Εμπλέκονται προμηθευτές αναλώσιμων και μηχανολογικού εξοπλισμού νοσοκομείων, στελέχη διοικήσεων υγειονομικών μονάδων, γιατροί τόσο του ΕΣΥ όσο και των Ταμείων, όπως και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
Από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι σήμερα 61 πορίσματα ελέγχου διαβιβάστηκαν στις εισαγγελικές αρχές και 21 στο Ελεγκτικό Συνέδριο, έπειτα από καταλογισμό από τους επιθεωρητές της ζημιάς του Δημοσίου.
Τα συγκεκριμένα πορίσματα, που παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», αφορούν μονάχα ένα μέρος των ελέγχων, ενδεικτικά σε 10 νοσοκομεία της χώρας, και το περιεχόμενό τους αναλυτικά και με λεπτομέρειες θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες.

Στη Λάρισα
Οι έλεγχοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, μέχρι στιγμής, εντόπισαν οικονομική ζημιά που κρίθηκε καταλογιστέα και οφείλεται σε υπερβολικές τιμές αγοράς και ποσότητες αγγειοχειρουργικών, νευροχειρουργικών, ορθοπεδικών και άλλων υλικών, ύψους 6.832.404,79 ευρώ.
Συνεχίζεται η έρευνα για την προμήθεια και διαχείριση κυρίως λαπαροσκοπικών υλικών, εργαλείων διεγερτών νεύρων, μοσχευμάτων κ.ά. υλικών για την αντιμετώπιση ανευρυσμάτων αορτής.

Παρόμοια σκάνδαλα εντοπίστηκαν στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου και Παπανικολάου, που αγγίζουν τα 8 εκατ. ευρώ.
Στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο καταλογίστηκε, μέχρι στιγμής, ζημιά 1.500.000 ευρώ και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για ανάδειξη, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μεγαλύτερης οικονομικής ζημιάς.
Στο Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης εντοπίστηκαν ατασθαλίες 1.087.694 ευρώ. Επίσης, στο Γ.Ν. Λιβαδειάς ζημιά 300.000 ευρώ.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός γιατρού στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, που βρέθηκε να έχει συνταγογραφήσει πλαστές συνταγές (!) αξίας 820.000 ευρώ.
Ολόκληρο το άρθρο στο ΕΘΝΟΣonline

This entry was posted in Αυθαιρεσίες γιατρών, Δημόσια Υγεία, Υπουργείο Υγείας and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s