Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις»

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.opengov.gr  – Μπορείτε να εγγράψετε σχόλια κατά άρθρο – Ανοικτή μέχρι 17 Μαΐου 2011.

Το σήμα του Υπουργείου

Ο διάλογος για το νομοσχέδιο σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει από τις αρχές του Απριλίου μετά την έγκριση του προσχεδίου από το Υπουργικό Συμβούλιο. Με την ανάρτηση σήμερα της αιτιολογικής έκθεσης και του σχεδίου νόμου, δίδεται η ευκαιρία στους πολίτες να εκφράσουν τη γνώμη τους μέσω της διαδικασίας της ηλεκτρονικής διαβούλευσης.

Οι μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας, αυτή η τόσο σημαντική μορφή προστασίας της υγείας του ανθρώπου, γνωρίζουν παρακμή και όχι ακμή. Τα ποσοστά των μεταμοσχεύσεων μειώνονται, όπως μειώνεται και η θέση μας στον πίνακα των πολιτισμένων χωρών που χρησιμοποιούν αυτή την πολύ κρίσιμη μέθοδο της ιατρικής επιστήμης.

Με το σχέδιο νόμου προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε τρεις στόχους : α) να διευρυνθεί ο κύκλος των δοτών, ο κύκλος των ανθρώπων που αποφασίζουν να δωρίσουν εν ζωή όργανα του σώματός τους, καθώς και κατά την κρίσιμη περίπτωση ενός επικείμενου θανάτου, β) να ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό, τι αφορά την ποιότητα των μεταμοσχεύσεων και την ασφάλεια τους, και τέλος γ) να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης το θέμα της παράνομης εμπορίας και του οργανωμένου εγκλήματος που σχετίζεται με αυτή.

Μπείτε στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Διαβούλευσης Opengov

This entry was posted in Κυβέρνηση, Μεταμοσχεύσεις, Νόμος και υγεία, Υπουργείο Υγείας and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s