Όλο και πιο πολλοί στα δημόσια νοσοκομεία

«Ψήφο» στο ΕΣΥ δίνουν ολοένα και περισσότεροι Ελληνες ασθενείς. Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι το 2010 αυξήθηκε κατά 24% ο αριθμός των νοσηλευθέντων στα δημόσια νοσοκομεία, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (2,1 εκατομμύρια άνθρωποι έναντι 1,7 το 2009).
Αυτό που δεν δείχνουν, βεβαίως, είναι εάν πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης ή ψήφο (οικονομικής) ανάγκης.

Την ίδια στιγμή, και όπως προκύπτει από στοιχεία μελέτης της Ηellastat, το 2010 καταγράφεται μειωμένη προσέλευση ασθενών στα  ιδιωτικά νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα της τάξεως του 25%-30%. Κατά τους ειδικούς, η αυξημένη κίνηση στο σύστημα δημόσιας υγείας, που καταγράφεται τα τελευταία δύο χρόνια, αντανακλά σε μεγάλο βαθμό την αντίστοιχη αύξηση της πίεσης που υφίστανται τα ελληνικά νοικοκυριά λόγω της δραματικής οικονομικής συγκυρίας.

Η αυξητική τάση στο σύστημα δημόσιας υγείας συνεχίζεται σταθερά και φέτος, καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2011 ο αριθμός των  νοσηλευόμενων είναι 7% μεγαλύτερος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους. Πέρυσι νοσηλεύτηκαν στο ΕΣΥ 400.000 ασθενείς περισσότεροι σε σχέση με το 2009 (2.118.868 έναντι 1.711.352), με την πιο θεαματική αύξηση, της τάξεως του 51%, να καταγράφεται στην Κρήτη, όπου οι νοσηλευθέντες το 2010 ανήλθαν σε 145.258 έναντι 96.000 το 2009.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο ΠρώτοΘΕΜΑ

This entry was posted in Δημόσια Υγεία, Κλινικές ιδιωτικές and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s