Τα ιατρικά «άπλυτα» στη φόρα! Αποκαλύψεις «από μέσα» στο διαδίκτυο!

Εντυπωσιακές αποκαλύψεις, με παραλλαγμένα στοιχεία στο blog «Η μίζα της καρδιάς». Αυτή τη φορά δεν είναι κάποιοι δημοσιογράφοι που αποκαλύπτουν τις αυθαιρεσίες των γιατρών αλλά μάλλον κάποιοι συνάδελφοί τους.

«Φαίνεται ότι κάτι πολύ σάπιο υπάρχει εκεί στη …Δανιμαρκία»

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Το έγκλημα όμως συνετελείτο απο εκεί και πέρα. Στην καλύτερη περίπτωση απλά κάρφωνε «μερικά stents» σε εικοσάρες και τριαντάρες βλάβες. Δυστυχώς όμως η ανικανότητά του ήταν τόση που (παρά τη βοήθεια των άλλων λαμογιών – συνεργατών) ΦΥΤΕΥΕ ανθρώπους (αν η λέξη δεν σας αρέσει και αν βρίσκετε το ύφος αισχρό σας προτείνω να αλλάξετε κανάλι και να παρακολουθήσετε κάτι πιό εύπεπτο – κάποια πράγματα δεν ωραιοποιούνται)! Συχνά πυκνά ξέσκιζε τα αγγεία, βούλωνε τα στεφανιαία, τραβούσε τις κοιλιακές μαρμαρυγές και έτρεχαν οι υποτακτικοί του οι καρδιοχειρουργοί να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Δεν προλάβαιναν όμως και δεν μπορούσαν πάντα να γλυτώσουν τους άτυχους ανθρώπους (με συγχωρείτε, το εμπόρευμα ήθελα να πω).Πρέπει πραγματικά να είσαι ιδαίτερα ανίκανος για να ΜΠΟΞΑΡΕΙΣ τρεις ανθρώπους σε 15 μέρες (στεφανιογραφίες ρουτίνας – αγγειοπλαστικές) το παλικάρι όμως το κατάφερε και αυτό. Όταν μάλιστα ένας από αυτούς είναι μόλις 35 χρονών τότε πρέπει να είσαι πραγματικά ανάλγητος προκειμένου να συνεχίσεις το θεάρεστο έργο σου (και μην ακούσω τίποτε «αγανακτισμένες» διαμαρτυρίες – είναι όλα καταγεγραμμένα γεγονότα).»

Δείτε όλο το άρθρο:

License to kill (Who am I? Episodes VI, VII and VIII)

Ευθύς εξαρχής με το καλημέρα του συγκεκριμένου blog πολύς on line χρόνος και πολύ ηλεκτρονικό μελάνι αναλώθηκαν στην προσπάθεια χρωματισμού, κατηγοριοποίησης και απαξίωσης της υπογράφουσας. «Τα έβαλες με το ΕΣΥ», «έχεις πρόβλημα με το Πανεπιστήμιο», «κυνηγάς το τάδε ή το δείνα ιδιωτικό», «προωθείς το σύζυγό σου» (αυτό κι αν ήταν παπαριά τζουτζουκοστρουμφάκι μου) και άλλα παρόμοια.
Παράλληλα υπήρξε και η άλλη τακτική επίθεσης – «τα ξέρουμε αυτά», «όλοι τα παίρνουν», «και τι έγινε που τα γράφεις» κλπ κλπ.
Μετά από ικανό αριθμό αναρτήσεων νομίζω ότι το στίγμα έχει δοθεί. Δεν επιτίθεμαι σε κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί/θεσμό/προσωπικό αντίπαλο. Ξεφωνίζω τις πλέον ακραίες εκφάνσεις απανθρωπιάς, διαπλοκής, καταστρατήγησης αρχών και παρανομίας , οι οποίες, δυστυχώς, αποτελούν πλέον κοινό τόπο στο επάγγελμά μας. Η μίζα αυτή καθ εαυτή, όπως έχω σχολιάσει και παλιότερα, αποτελεί ήσσον συστατικό της όλης ιστορίας και είναι απλά το medium συνδιαλλαγής όλων αυτών των αλητών. Ίσως θα έπρεπε να μετονομάσουμε το blog σε «Αλητεία της καρδιάς» – είναι κι αυτή μία σκέψη.

Η παραπάνω εισαγωγή, φρονώ, ότι είναι η πλέον κατάλληλη για τα ανδρείκελα με τα οποία θα ασχοληθούμε σήμερα. Είναι τρεις μεγα-αλήτες οι οποίοι για ένα διάστημα συνυπήρξαν επαγγελματικά, προτού τραβήξει ο καθένας το δικό του (ματωμένο) δρόμο.

Το πρώτο παλικάρι (τρόπος του λέγειν) ευτύχησε να έχει μπαμπά γιατρό. Με όλο το σεβασμό προς τους αποδημήσαντες θα αναφερθούν κάποια στοιχεία όχι προς βεβήλωση της μνήμης του μπαμπά αλλά προς ολοκλήρωση της εικόνας του γιου. Ο μπαμπάς λοιπόν εξουσίαζε τον εργασιακό χώρο του αγαθοεργού βουλευτή. Το καθηγητιλίκι φυσικά ήταν δεδομένο. Δεδομένη ήταν και η διαπλοκή, τα χρυσά εκείνα χρόνια που ο έχων τη σφραγίδα κανόνιζε τη μεταφορά των καρδιοπαθών στη Γηραιά Αλβιόνα. London και Leicester είχαν την εύνοιά του και όλα ήταν καλά. Φυσικό ήταν ότι και ο γιος (το παλικάρι) θα γινόταν γιατρός και μάλιστα καρδιολόγος όπως και ο μπαμπάς. Αφού λοιπόν υλοποιήθηκαν τα αυτονόητα ο μπαμπάς, διορατικός ων, έστειλε το παλλικάρι (λέμε τώρα) στα εξωτερικά να μάθει να φουσκώνει μπαλονάκια. Έλα όμως που ο μικρός δεν τάπαιρνε «τα γράμματα» και ήταν στην καλύτερη περίπτωση ένας άχρηστος σκράπας. Στη χώρα όμως που γέννησε τη δημοκρατία το κληρονομικό δικαίωμα τού έδωσε τη θέση στο ΙΚΑ και την άδεια μεταφοράς των κρεάτων από την Αρετσού στη χλίδα. Εκεί λοιπόν ζωνόταν τα μολύβια και «καθετηρίαζε». Ως εδώ τίποτε το αξιοσημείωτο – μια ακόμη τυπική νεοελληνική ιστορία επιτυχίας. Το έγκλημα όμως συνετελείτο απο εκεί και πέρα. Στην καλύτερη περίπτωση απλά κάρφωνε «μερικά stents» σε εικοσάρες και τριαντάρες βλάβες. Δυστυχώς όμως η ανικανότητά του ήταν τόση που (παρά τη βοήθεια των άλλων λαμογιών – συνεργατών) ΦΥΤΕΥΕ ανθρώπους (αν η λέξη δεν σας αρέσει και αν βρίσκετε το ύφος αισχρό σας προτείνω να αλλάξετε κανάλι και να παρακολουθήσετε κάτι πιό εύπεπτο – κάποια πράγματα δεν ωραιοποιούνται)! Συχνά πυκνά ξέσκιζε τα αγγεία, βούλωνε τα στεφανιαία, τραβούσε τις κοιλιακές μαρμαρυγές και έτρεχαν οι υποτακτικοί του οι καρδιοχειρουργοί να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Δεν προλάβαιναν όμως και δεν μπορούσαν πάντα να γλυτώσουν τους άτυχους ανθρώπους (με συγχωρείτε, το εμπόρευμα ήθελα να πω). Πρέπει πραγματικά να είσαι ιδαίτερα ανίκανος για να ΜΠΟΞΑΡΕΙΣ τρεις ανθρώπους σε 15 μέρες (στεφανιογραφίες ρουτίνας – αγγειοπλαστικές) το παλικάρι όμως το κατάφερε και αυτό. Όταν μάλιστα ένας από αυτούς είναι μόλις 35 χρονών τότε πρέπει να είσαι πραγματικά ανάλγητος προκειμένου να συνεχίσεις το θεάρεστο έργο σου (και μην ακούσω τίποτε «αγανακτισμένες» διαμαρτυρίες – είναι όλα καταγεγραμμένα γεγονότα).
Κάποια στιγμή η συνεργασία με το άλλο (βλ. παρακάτω) λαμόγιο σταμάτησε, ο μπαμπάς εξέλιπε και το παλικάρι άνοιξε καινούργιους ορίζοντες. Τα έφτιαξε για λίγο (ξέρετε εσείς, αυτές οι ξεπέτες) με τον Stentiano (αυτό το βράχο ηθικής, την επι γης ενσάρκωση των guidelines – δηλαδή stent stent stent stent stent stent). Το ειδύλλιο δεν καρποφόρησε όμως. Φημολογείται ότι η χλίδα δεν ενέκρινε κονδύλιο για δεύτερο σετ extra small μολυβιών και έτσι τα παιδιά δεν βολεύονταν… Άλλοι πάλι (κακοί) λένε ότι ο Στεντιάνος δεν άντεχε το γεγονός ότι μετά από όλα αυτά τα χρόνια στην Ολλανδία δεν μπορούσε να «βγάλει» το ίδιο καλά αυτό το μαστουρωμένο – αποχαυνωμένο – «anybody home?» προσωπείο που το παλικάρι βγάζει από φυσικού του και έτσι τον παράτησε.
Πήρε λοιπόν την ανηφόρα ο παλίκαρος και πήγε στην Αγία Κλινική. Είχε βλέπεις το κουμπαριό με τον Πατέρα (βοήθειά μας) της Αγίας Τριάδος. Πέρασε, δεν ξέρω με ποιόν τρόπο, τις συμπληγάδες του κλειδοκράτορα και οργανώθηκε με τον κουμπάρο, όντες και οι δυο devout christians. Ξέρετε αυτοί οι «πραγματικοί χριστιανοί» είναι μια ιδιαίτερη συνομοταξία. Αυτός ο σταυρός «από τρίχα σε τρίχα» δημιουργεί πολύ ισχυρούς και υγιείς δεσμούς. Ο Πατήρ βέβαια ήταν πιο έξυπνος από τους «χλιδάτους». Άφησε τον κουμπάρο να δουλέψει εκεί αλλά απαίτησε να τον επιβλέπει και ουσιαστικά να του φουσκώνει τα μπαλόνια «το νινί».
Κι αυτό όμως δεν πολυδούλεψε και εσχάτως το παλικάρι βολοδέρνει δεξιά και αριστερά ετοιμάζοντας, ίσως, το επόμενο χτύπημά του.

Ο δεύτερος αλήτης είναι άλλης κοπής. Σοβαρό ύφος, καλούτσικο μπόι, χαμηλόφωνος, ντροπαλός θα έλεγες, γυαλάκι, γενικά ένα σύνολο ευπαρουσίαστο.
Έχει τη θέση του στο ΙΚΑ κάπου εκεί κοντά στο σπίτι του Κεμάλ. Καλά δικτυωμένος με την επαρχία και άριστα εκμεταλλευόμενος το τσαρδάκι του έστελνε τα θύματα στη χλίδα. Εκεί έκανε (γιά τους τύπους) κανα δυό εγχύσεις στα στεφανιαία προτού καρφώσει το ατσάλι του στις εικοσάρες – μην πονηρεύεστε μιλάμε για στεντάκια σε ΄»βλάβες» 20 και 30%. Αν googlarete τον όρο «αλλοίωση παρυφής» θα δείτε τη φωτογραφία του. Πρέπει να αποτελεί αξεπέραστο ρεκόρ ο αριθμός των θυμάτων του που έφυγαν σιδερωμένοι έχοντας στην ουσία φυσιολογικά στεφανιαία. Ταυτόχρονα αποτελεί και μεγάλη επιτυχία των ελεγκτικών μηχανισμών που έχουν εγκρίνει όλες αυτές τις εγκληματικές του ενέργειες. Προς τιμήν του βέβαια ότι όλο αυτό το μέταλλο που χρέωνε στα ταμεία το χρησιμοποιούσε όντως και δεν το έπαιζε «Κουβανέζος» όπως το καλοπαίδι ο στρατιωτικός βιβλιαράκιας στη διπλανή αίθουσα.
Πρόσφατα και για άγνωστους σε μένα λόγους μετακόμισε στο παραθαλάσσιο κοτέτσι όπου συνεχίζει το επιστημονικό του έργο. Η αξία του είναι διαχρονική και οι εκεί ανταγωνιστές του αναρωτιούνται πως καταφέρνει και παρακάμπτει την διευθύντρια – κέρβερο επί των υλικών και βάζει αυτά που γουστάρει.
Σε αντίθεση με το προηγούμενο παλικάρι παραμένει παντρεμένος, αντί για Carrera 4S καβαλάει Cayenne GTS, και αντί για ορφάνια αυτός βιώνει ακόμη τη θαλπωρή, την αγάπη και την προστασία του «μπαμπά» Τσίτουρα (του αδιάβλητου πρώην υπουργού).

Ο τρίτος αλητάμπουρας είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Αν δεν τον γνωρίσεις από κοντά δεν μπορείς να τον φανταστείς. Μια δίκαιη ίσως περιγραφή θα ήταν η παρακάτω. Σκυλάς που έφυγε από τη νυχτερινή του δουλειά, ντύθηκε λίγο καλύτερα, δε βελτίωσε καθόλου τους τρόπους του (αν του δώσεις ποτέ χειραψία πιάσε το αριστερό χέρι – το δεξί ξύνει μόνιμα τα καρύδια του), διατήρησε τον αισχρό τρόπο ομιλίας (ένταση και περιεχόμενο) και αποφάσισε να ασχοληθεί με το λειτούργημα της ιατρικής.
Από φοιτητής ακόμη εξέταζε και χρέωνε αρρώστους. Σαν ειδικευόμενος είχε ήδη καθιερωθεί στο κύκλωμα του human trafficking, όταν δε πήρε τον τίτλο ειδικότητας ξεδίπλωσε το ταλέντο του. Έστησε το μαγαζί στις παρυφές του Ολύμπου και από εκεί οργάνωνε τις διήμερες (μια διανυκτέρευση) εκδρομές στη χλίδα. Κατά καιρούς συνεργάστηκε με το παλικάρι νούμερο ένα αλλά δεν απαξίωσε και τους Cayennatous  καθετηριαστές – τόσο τον προαναφερόμενο όσο και τον κολλητό του Παλαιόφυτου από την πόλη του ΠΠΠ  (Πουράτος Πρόεδρος ΠΑΕ).
Το γνώρισμά του; Απόλυτη έλλειψη γνώσης, εμπειρίας και εκπαίδευσης συνδυασμένη με απύθμενο θράσος, αλητεία, ψευτομαγκιά και νεοελληνικό νταηλίκι. Φημολογείται ότι είναι ο μόνος που εξεδιώχθη στην ιστορία της χλίδας – αυτό λέει πολλά!

Αυτά είναι λοιπόν τα τρία παλικάρια μας για σήμερα.
Ο καθένας από αυτούς και μια διαφορετική ιστορία επιτυχίας.
Ο καθένας από αυτούς και μια τεράστια γροθιά στο στομάχι αυτού που κάποιος θα όριζε ως υγιή άσκηση επαγγέλματος (αφήνω το λειτούργημα κατά μέρος).
Ο καθένας από αυτούς χωριστά και όλοι μαζί σαν «ομάδα» υπεύθυνοι για άγρια, ανελέητη, σιχαμερή, εγκληματική ασέλγεια σε βάρος συνανθρώπων μας.

Ξέρω, ξέρω…
Τώρα τα ανακάλυψα; Και τι έγινε, όλοι τα παίρνουν. Γιατί δε γράφω για τους μισθούς μας; Γιατί τα έβαλα τώρα με ΙΚΑτζήδες και ιδιώτες;
Αν αυτές είναι οι σκέψεις που γεννιούνται μέσα σας όταν διαβάζετε τα παραπάνω, τότε, σας παρακαλώ πολύ, μην ξαναμπείτε στο blog – απλά ανεβάζετε την επισκεψιμότητα.

Άντε γεια!

This entry was posted in Αυθαιρεσίες γιατρών, Δημοσιεύματα - ΜΜΕ, Ιατρικά λάθη, Κλινικές ιδιωτικές and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s