Έξω από τη Βουλή διαδηλώνουν δεκάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι, μέσα ο Λοβέρδος «παζαρεύει» την αφαίρεση των οργάνων με «εικαζόμενη» συναίνεση

Την ώρα που οι «αγανακτισμένοι» διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή, μέσα ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος «παζαρεύει» τις διατάξεις με τις οποίες απειλούνται οι Έλληνες πολίτες να γίνουν δωρητές οργάνων σώματος χωρίς τη θέλησή τους. Η Κυβέρνηση και ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν άκουσαν τα συντριπτικά μηνύματα της Δημόσιας Διαβούλευσης, δεν άκουσαν και δεν είδαν τα χιλιάδες αρνητικά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο.

Το ερώτημα είναι δεν ακούν και τη βοή του λαού έξω από τη Βουλή; Θα θεσμοθετήσουν τις διευκολύνσεις προς το ειδεχθές εμπόριο οργάνων, με τη διάταξη της «εικαζόμενης» συναίνεσης και άλλες διευκολύνουσες διατάξεις; Θα μας βάλουν στον κίνδυνο των οργανωμένων κυκλωμάτων, θα μας ξεπουλήσουν δηλαδή και τα όργανά μας χρησιμοποιώντας  το «ανθρωπιστικό» προσωπείο της «δωρεάς οργάνων»;

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ασφαλώς ότι ο Υπουργός επιχειρεί να διασώσει το νομοσχέδιο με μικρές τακτικές υποχωρήσεις ασήμαντου περιεχομένου. Έτσι εξηγείται η σπουδή του  να το καταθέσει όπως ήταν, ώστε να έχει πολλά περιθώρια στη συνέχεια για μικρές και ασήμαντες υποχωρήσεις για να δείξει ότι δήθεν είναι ανοικτός σε αλλαγές.

Επειδή ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι κατά ιδιότητα συνταγματολόγος, η προσπάθειά του αυτή επιβαρύνει τη θέση του ακόμα περισσότερο. Είναι έκθετος επιστημονικά, κοινωνικά και πολιτικά με τις αντισυνταγματικές διατάξεις που ακόμα και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων απέρριψε. Βαριά ερωτηματικά πλανώνται ως προς τις προθέσεις του πλέον και ως προς τη δημοκρατική του ευαισθησία, ερωτηματικά που μετακυλίονται ασφαλώς και προς την Κυβέρνηση.

Είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες ότι «την ώρα που ετοιμάζουν βαλίτσες» δεν έπρεπε να επιχειρούνται τέτοιες μεθοδεύσεις. Αλλά ίσως γι’ αυτό βιάζονται.

Η απάντηση είναι έξω από τη Βουλή τώρα. «Estamos despiertos! Que hora es? Ya es hora de que se vayan!», που σημαίνει «Ξυπνήσαμε! Τι ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγουν!».  Γιατί δεν έχουν τη συναίνεσή μας πλέον, ούτε την «εικαζόμενη», ούτε την κανονική.

Διαβάστε σχετική είδηση στην Ελευθεροτυπία   Έτοιμος να προχωρήσει σε αλλαγές που αφορούν στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας 

This entry was posted in "Εικαζόμενη" συναίνεση, Βουλή των Ελλήνων, Μεταμοσχεύσεις, Υπουργείο Υγείας and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s