Νέο «χαστούκι» στο Λοβέρδο! Απόσυρση του νομοσχεδίου για τις μεταμοσχεύσεις ζητά η ΕΙΝΑΠ

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) σε ανακοίνωσή της, καλεί τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο να μη «βάλει άλλη μια καταστροφική πινελιά» στη δημόσια υγεία καταστρέφοντας όπως τονίζει το λεπτό θέμα των μεταμοσχεύσεων και ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και σύνταξη ενός νέου, το οποίο θα συνταχθεί μετά από σοβαρή συζήτηση με θεσμοθετημένους φορείς που εμπλέκονται στο θέμα των μεταμοσχεύσεων.

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ

«Πάλι ο υπουργός Υγείας νομοθετεί εν αγνοία των αρμοδίων και ειδικών (Ε.Ο.Μ.). Ας μας πει, επιτέλους, ο κ. Λοβέρδος ποιοι τον συμβουλεύουν.

Η ΕΙΝΑΠ θεωρεί απόλυτα τεκμηριωμένη την αντίθεση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις μεταμοσχεύσεις.

Καλούμε τον υπουργό Υγείας να μη βάλει άλλη μια καταστροφική πινελιά στη δημόσια υγεία, καταστρέφοντας και το λεπτό θέμα των μεταμοσχεύσεων. Σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός να αφήνονται δρόμοι ανοιχτοί για εμπορευματοποίηση ανθρωπίνων οργάνων είναι αδιανόητο.

Η διαχείριση των μεταμοσχεύσεων θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από δημόσιο φορέα όπου δεν έχουν θέση ιδιωτικά συμφέροντα. Μηχανιστικές μεταφορές δραματικών εμπειριών άλλων χωρών δεν έχουν θέση σε τόσο ευαίσθητα θέματα. Ο ελληνικός λαός είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα παραδόσεων και ηθικών αξιών.

Η δωρεά οργάνων είναι πράξη βαθιά ανθρώπινη και προκαλεί αισθήματα χαράς και ικανοποίησης σ’ αυτόν που το αποφασίζει.Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στερεί ακόμη και αυτά από το δωρητή.

Καλούμε τον υπουργό Υγείας να αποσύρει το νομοσχέδιο και να προχωρήσει σε σύνταξη νέου, μετά από σοβαρή συζήτηση με θεσμοθετημένους φορείς που εμπλέκονται και τους ενδιαφέρει».

Πηγή: iatrikostypos.com

This entry was posted in "Εικαζόμενη" συναίνεση, Βουλή των Ελλήνων, Κυβέρνηση, Μεταμοσχεύσεις, Υπουργείο Υγείας and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s