Η «τρόϊκα των μεταμοσχεύσεων» επιμένει στο μακάβριο έργο της και ετοιμάζει φιέστες για να το ενισχύσει!

Επίδειξη αλαζονικής συμπεριφοράς και έλλειψης δημοκρατικής ευαισθησίας: Ετοιμάζουν και φιέστες για την ενίσχυση του νομοσχεδίου των μεταμοσχεύσεων αγνοώντας τον κόλαφο της δημόσιας διαβούλευσης και τις τεράστιες κοινωνικές αντιδράσεις. 

Ο κόλαφος της Δημόσιας Διαβούλευσης του νομοσχεδίου για τις μεταμοσχεύσεις τους κλόνησε αλλά δεν τους συνέτισε.
Οι πάμπολλες δημόσιες τοποθετήσεις επωνύμων κληρικών, επιστημόνων, πολιτικών, δημοσιογράφων και τα σχόλια καταπέλτης πολλών αναγνωστών δεν τους σταμάτησαν.

Η παραίτηση του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κ. Γ. Βλαχογιάννη δε τους ανέκοψε, ούτε και στη συνέχεια το Δελτίο Τύπου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων που άφησε ακάλυπτο τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Δεν πτοήθηκαν και από την εντελώς αρνητική ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ  (απόσπασμα στο γράφημα αριστερά ) με την οποία ζητά απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου για τις μεταμοσχεύσεις, ενώ θα έπρεπε να τους προβληματίσει η στάση ιατρικών κύκλων και οι έντονες αντιδράσεις πολιτών σε διάφορα μέρη της χώρας.

Τώρα και οι δεκάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι που καταλαμβάνουν το χώρο μπροστά από τη Βουλή   δεν τους εμποδίζουν από το να συνεδριάζουν εντός και πίσω από την αστυνομική προστασία, για να μεθοδεύσουν πως θα κάνουν τις λιγότερες δυνατές υποχωρήσεις στο νομοσχέδιο της «εικαζόμενης» συναίνεσης, στο νομοσχέδιο που καταπατά τις ανθρώπινες αξίες και ευνοεί το εγκληματικό εμπόριο οργάνων.

Όπως δείχνουν τα πράγματα η τρόϊκα των μεταμοσχεύσεων δεν εννοεί να κάνει πίσω κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Στόχος είναι η υφαρπαγή της βουλευτικής συναίνεσης,  η ψήφιση δηλαδή του νομοσχεδίου από τη Βουλή και στη συνέχεια η υφαρπαγή των οργάνων των πολιτών με τη μέθοδο της «εικαζόμενης συναίνεσης» , την αυτόματη δηλαδή καταχώρισή τους στους δότες οργάνων, εκτός και αν έχουν κάνει αρνητική δήλωση στον ΕΟΜ.

Όπως τονίζουν νομικοί και πολιτικοί κύκλοι η διάταξη της «εικαζόμενης» συναίνεσης είναι σαφώς αντισυνταγματική και όπως τονίζουν και εκ των έσω ιατρικοί κύκλοι, δεν πρόκειται τελικά να ωφελήσει τις μεταμοσχεύσεις.

Αλλά το Υπουργείο Υγείας προχωρά στον αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό δρόμο που διάλεξε η πολιτική του ηγεσία, σε επίδειξη μιας αλαζονικής έλλειψης ευαισθησίας απέναντι στις κοινωνικές, επιστημονικές και συλλογικές αντιδράσεις.

Αντί να αποσύρει το νομοσχέδιο, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα (βλ. εφ. Καθημερινή) αποφάσισε να το ενισχύσει ξοδεύοντας τα χρήματά μας με φιέστες «ενημέρωσης» των πολιτών τον Ιούνιο, προσκαλώντας και το γνωστό χειρουργό των μεταμοσχεύσεων Ανδρέα Τζάκη.

Έτσι οι μεταμοσχευτικοί ιατρικοί κύκλοι, ντόπιοι και διεθνείς, θα συντείνουν τις προσπάθειές τους για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη ή καλύτερα να τη «βιάσουν» και να συνδέσουν τις μεταμοσχεύσεις με όμορφα γραφήματα και με παιδικά χαμόγελα και διαφημίσεις ότι «χαρίζουν δώρα ζωής».

Οι πικρές αλήθειες για τον τρόπο που αφαιρούνται τα όργανα από τους δότες και για το εγκληματικό εμπόριο οργάνων  (απόσπασμα από παλαιότερο δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ αριστερά) θα κρύβονται «πίσω από τις κουρτίνες» με τα ωραία σχεδιάκια, πίσω από τα όμορφα λόγια πολιτικών που αλιεύουν ψήφους στα θολά νερά, πίσω από τα ωραία επιστημονικά λόγια και τις ψευτοστατιστικές που δεν πρόκειται να πληροφορήσουν κανένα ότι η ιατρική πράξη των μεταμοσχεύσεων είναι μια στατιστικά ασήμαντη ιατρική ενέργεια για την υγεία του πληθυσμού.

This entry was posted in "Εικαζόμενη" συναίνεση, Βουλή των Ελλήνων, Υπουργείο Υγείας and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s