Έρευνα για υπερκοστολογημένα μοσχεύματα στο ΚΑΤ

Τη διενέργεια αυτοτελούς προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, κατά την οποία θα εξεταστούν οι συνθήκες προμήθειας μοσχευμάτων που τοποθετήθηκαν σε ασθενείς του νοσοκομείου ΚΑΤ.
Η έρευνα έρχεται μετά από σχετικό πόρισμα που συνέταξε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας και εστάλη στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με αυτό, τα εν λόγω μοσχεύματα δόθηκαν στο νοσοκομείο υπερκοστολογημένα.
Οι εισαγγελείς του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών αναμένεται αρχικά θα διερευνήσουν την προμήθεια, το κόστος και τις συνθήκες αγοράς των μοσχευμάτων από το ΚΑΤ.
Στη συνέχεια, η έρευνα θα επεκταθεί και σε όσα νοσοκομεία επίσης προμηθεύτηκαν μοσχεύματα από τις  εταιρίες προμηθευτών, που αναφέρονται στο πόρισμα των επιθεωτητών υγείας. Παράλληλα, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να σταλεί στην Εισαγγελία και δεύτερο πόρισμα

Πηγή: Ελευθεροτυπία

This entry was posted in Αυθαιρεσίες γιατρών, Δημόσια Υγεία, Δικαιοσύνη, Πόροι για την Υγεία, Υπουργείο Υγείας and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s