Ραντεβού στο Σύνταγμα για τη δεύτερη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των «Αγανακτισμένων»

Για την δεύτερη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση που θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα ετοιμάζονται οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες.
Πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας αναμένεται να βρεθούν στο Σύνταγμα, ενώ η κινητοποίηση θα μεταδίδεται ζωντανά, μέσω Διαδικτύου, στην Ισπανία.
Στόχος των «Αγανακτισμένων» είναι η συγκέντρωση να ξεπεράσει σε συμμετοχή αυτήν της περασμένης εβδομάδας και να βγουν στους δρόμους της Αθήνας πάνω από 100.000 πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό, μέλη του κινήματος επισκέπτονται γειτονιές της Αθήνας, προκειμένου να κινητοποιήσουν τους κατοίκους.

Το Σάββατο, για ενδέκατη ημέρα, οι «Αγανακτισμένοι» βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και στον Λευκό Πύργο. Στο επάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, επί της Αμαλίας, πολίτες όλων των ηλικιών διαμαρτύρονταν κρατώντας ελληνικές σημαίες, κατά των πολιτικών, του μνημονίου, των τραπεζών, της τρόικα.
Στην κάτω πλευρά της πλατείας, ομάδες αυτοοργάνωσης επεξεργάζονταν προτάσεις με αμεσοδημοκρατικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, διαδικασίες.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος έχει αποφασιστεί να γίνονται «από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου» καθώς και «πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου» όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους οι διαδηλωτές.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στους «Αγανακτισμένους», οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να μετατρέψουν σε στάση εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 16:00) την 24ωρη απεργία της Δευτέρας, «ώστε να εξυπηρετηθεί και να διευκολυνθεί η ειρηνική συγκέντρωση της σύγχρονης «Εκκλησίας του Δήμου».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ online

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s