ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΜΕΑ. Νέος γύρος κινητοποιήσεων από αύριο στην Υγεία

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάσεις εργασίας αύριο (10 το πρωί έως 2 το μεσημέρι) και την Πέμπτη (11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου).

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΥΓΥ – ΙΚΑ) ανακοίνωσε χθες ότι οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάσεις εργασίας αύριο (10 το πρωί έως 2 το μεσημέρι) και την Πέμπτη (11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου). Την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Ζητούν να αποσυρθεί τροπολογία του υπουργείου Υγείας στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις, με την οποία μειώνεται η άδεια επικινδυνότητας στους εργαζομένους σε ακτινολογικά μηχανήματα. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης του Ιδρύματος πραγματοποίησαν χθες περίπου 100 ανάπηροι. Καταγγέλλουν την απόφαση για αυστηροποίηση των κριτηρίων παροχής βοηθημάτων, όπως αναπηρικό αμαξίδιο, τεχνητά μέλη και μαξιλάρι κατακλίσεων.

Θεωρούν ότι με καθίσταται πιο δύσκολη η πρόσβαση σε βοηθήματα που τους είναι απολύτως απαραίτητα. Με τους καταληψίες συναντήθηκε ο διοικητής του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος τους είπε ότι δεν τίθενται εμπόδια στην πρόσβαση, αλλά με τα αντικειμενικά κριτήρια μπαίνει φραγμός στην εκμετάλλευση σε βάρος του Ιδρύματος.

Στο μεταξύ, σε κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν και οι γιατροί του ΙΚΑ. Το προεδρείο της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) ανακοίνωσε χθες ότι καθυστερεί η εφαρμογή επιστημονικού βαθμολογίου, καθώς και η ανανέωση των συμβάσεων γιατρών που υπηρετούσαν για χρόνια στο ΙΚΑ.

Οι γιατροί του ΙΚΑ διαφωνούν και με την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας περί λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου και από γιατρούς του ΕΣΥ.

Αναδημοσίευση απο ΕΘΝΟΣ, 7-6-2011

Πηγή 

This entry was posted in Ασφάλιση, Δημόσια Διοίκηση, Δημόσια Υγεία, Επικαιρότητα and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s