Χτύπησε αναδρομικά ο Λοβέρδος. Αυτή τη φορά τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες

Χτύπησε πάλι ο Λοβέρδος και μάλιστα αυτή τη φορά τους πολύτεκνους με την αναδρομική ισχύ του Νόμου 3918 που προβλέπει μειώσεις στα επιδόματα πολύτεκνων, τριτέκνων και στις ισόβιες συντάξεις.

Τη Δευτέρα που ξεκίνησε η καταβολή των επιδομάτων πολλοί βρέθηκαν προ εκπλήξεως αφού είτε δεν πήραν απολύτως τίποτα, είτε εισέπραξαν το επίδομα αρκετά μειωμένο. Τη μεγαλύτερη «ψυχρολουσία» δέχτηκαν οι δικαιούχοι με ένα παιδί αφού στη πλειονότητά τους δεν εισέπραξαν ούτε ευρώ για το τρίτο δίμηνο του 2011 και ίσως να μην εισπράξουν ούτε για το τέταρτο δίμηνο. Σύμφωνα με τον ΟΓΑ  πρόκειται απλά για εφαρμογή των διατάξεων του νόμου Λοβέρδου που ψηφίστηκε το περασμένο Μάρτιο και αποφασίστηκε η ισχύς του να είναι αναδρομική από τον Ιανουάριο του 2011.

Ο εξορθολογισμός των δαπανών μιας χώρας είναι καλός όμως δε μπορεί να είναι μόνο λογιστικός και μαθηματικός.
Αν ήταν έτσι δε θα χρειαζόμασταν καθόλου πολιτικούς (μη βάζουμε και ιδέες τέτοιον καιρό!). Αν χρειάζονται κάτι οι πολιτικοί είναι για να ελέγχουν το Κράτος ώστε να λειτουργεί για την ωφέλεια του συνόλου και για την προστασία της χώρας και του Έθνους.

Με ποια λογική το ελάχιστο επίδομα που έπαιρναν οι μητέρες με τρία παιδιά εξορθολογίστηκε; Δεν έχουν ακούσει ο κ. Λοβέρδος και η Κυβέρνηση ότι η Ελλάδα έχει υπογεννητικότητα και ότι μετατρέπεται σε χώρα γερόντων;

Δεν αντιλαμβάνονται ότι ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ενισχύσουν την Ελληνίδα μητέρα ιδιαίτερα αν αυτή κάνει περισσότερα από δύο παιδιά και σπάει έτσι την ολέθρια τακτική του ενός ή δύο παιδιών ανά οικογένεια, των τελευταίων χρόνων, που μαθηματικά οδηγεί σε ελάττωση του πληθυσμού;

Αλλά ίσως ο κ. Λοβέρδος και όλοι αυτοί οι «κουστουμάτοι πολιτικάντηδες» της τελευταίας εποχής να θεωρούν ότι 200 ευρώ δεν είναι σπουδαία υπόθεση για την τρίτεκνη μητέρα και μπορούν τα τα εξορθολογίσουν γιατί «σιγά μην παίξουν ρόλο στην ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας 150 και 200 ευρώ»!

Ίσως αυτοί να μην αγοράζουν ούτε μανικετόκουμπα με 200 ευρώ αλλά ο λαός που θάπρεπε να τον έχουν «παραπάνω» και όχι «παρακάτω», υπολογίζει σοβαρά τα 200 ευρώ στον προϋπολογισμό του.

Διαβάστε την είδηση στο http://www.eleftheria.gr

This entry was posted in Ασφάλιση, Δημόσια Διοίκηση, Επικαιρότητα, Κυβέρνηση, Πολιτικά θέματα, Υπουργείο Υγείας and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s