Αντίθετοι οι συνδικαλιστές γιατροί στις προτάσεις Λοβέρδου που θα μετατρέψουν το ΕΣΥ σε ιδιωτικό σύστημα Υγείας

Την έντονη διαφωνία τους με τις κυοφορούμενες αλλαγές εκφράζουν οι συνδικαλιστές γιατροί. Οπως χαρακτηριστικά λέει ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργος Ελευθερίου: «Με την πρόσφατη οικονομική ύφεση επλήγησαν σοβαρά τα ιδιωτικά ιατρεία.

Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν προχωρήσει σε στάση πληρωμών, καθώς ο ΟΠΑΔ χρωστά 17 μήνες (μόνο στους γιατρούς Αθήνας 300 εκατ. μαζί με τα διαγνωστικά κέντρα). Είναι και άλλα ταμεία που έχουν να πληρώσουν 25 μήνες. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πληθώρα ιατρείων να οδηγηθούν σε λουκέτα.

Σαν να μην έφτανε όλο αυτό, ο υπουργός Υγείας προχωρεί σε μια άνευ προηγουμένου πρόταση να χορηγηθεί δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Αυτό έχει τον κίνδυνο να μετατρέψει το ΕΣΥ σε ιδιωτικό σύστημα υγείας, να αυξήσει την παραοικονομία και τη διαπλοκή με πελατειακές σχέσεις και βέβαια να περιορίσει ακόμη περισσότερο τις επισκέψεις στους ιδιώτες γιατρούς».
Σήμερα τα ιδιωτικά ιατρεία μόνο στην Αθήνα υπολογίζονται στα 8.000 με 9.000, ενώ ο μηνιαίος μέσος όρος των εισοδημάτων υπολογίζεται από 1.500 έως 2.000 ευρώ μεικτά.

This entry was posted in Δημόσια Υγεία, Υπουργείο Υγείας and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s