Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαλόγου Εκκλησίας-Κράτους. Μέχρι τέλη Οκτωβρίου η ατζέντα θεμάτων προς συζήτηση.

Την πρώτη της συνεδρίαση είχε την Παρασκευή 10/6/11 η Επιτροπή Διαλόγου Εκκλησίας-Κράτους, που συγκροτήθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού για τη συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση, η υπουργός Παιδείας και πρόεδρος της Επιτροπής, Αννα Διαμαντοπούλου, σημείωσε ότι στο πλαίσιο της διαβούλευσης καθορίστηκε η ατζέντα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ώστε να συζητηθούν, όπως είπε, όλα τα θέματα, από την εκκλησιαστική εκπαίδευση, μέχρι τη δέσμευση της περιουσίας και ζητήματα που αφορούν σε όλα τα υπουργεία.

«Η συνεδρίαση ήταν στο πνεύμα των καιρών. Όλοι οι φορείς, βεβαίως και η Εκκλησία, αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι έτοιμοι να προσφέρουν στον ελληνικό λαό », σημείωσε η κ. Διαμαντοπούλου, προσθέτοντας ότι το ίδιο αναμένει και από την Εκκλησία. «Συμφωνήσαμε ότι υπάρχει θετικό πνεύμα. Αυτή την εποχή έχει σημασία τι προσφέρεις εσύ στην πατρίδα, όχι τι προσφέρει η πατρίδα σου σε εσένα».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Υπενθυμίζουμε ότι στα θέματα της Επιτροπής περιλαμβάνεται και η διάταξη της «εικαζόμενης» συναίνεσης για τις μεταμοσχεύσεις στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που έχει κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή.

Μέλη της Επιτροπής από τη μεριά της Πολιτείας, εκτός της Υπουργού Παιδείας, είναι ο Υφυπουργός Οικονομικών,Φίλιππος Σαχινίδης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Ντόλιος, ο Εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Βασίλειος Σουλιώτης και ο Γενικός Διευθυντής Θρησκευμάτων, Ευάγγελος Γιαλεσάκης, ως Γραμματέας της Επιτροπής.

Από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος ως εκπρόσωποι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, Ευσέβιος, Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσώνος,  Βασίλειος, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, Μάρκος Βασιλάκης, Αρχιγραμματέας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Θεόδωρος Παπαγεωργίου, Ειδικός Νομικός Σύμβουλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

This entry was posted in "Εικαζόμενη" συναίνεση, Θρησκεία και υγεία, Κυβέρνηση and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s