Υπό έλεγχο η είδηση: Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις ή τουλάχιστον τα περισσότερα άρθρα του

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έχει ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο «Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων και άλλες διατάξεις» ή τουλάχιστον τα περισσότερα άρθρα του και συναρτώμενες τροπολογίες.
Το μεσημέρι (20/6) ώρα 15.00 περίπου μεταδόθηκε πληροφορία από το ραδιοφωνικό σταθμό Flash με τηλεφωνική ανταπόκριση ρεπόρτερ, ότι αποτελούν νόμο οι διατάξεις της «εικαζόμενης» συναίνεσης, οι διατάξεις για μεταμοσχεύσεις από «συναισθηματικά» συνδεόμενα άτομα και η διάταξη για τη δυνατότητα αφαίρεσης οργάνων σε ιδιωτικές κλινικές.
Επίσης ανάλογη είδηση για ψήφιση του νομοσχεδίου δημοσιεύθηκε σε ορισμένα blogs (π.χ. http://nosokomeiolimnou.gr) και το γεγονός μας οδήγησε σε επείγουσα δημοσίευση σχετικής ανάρτησης την οποία όμως αποσύραμε ως άκυρη λίγη ώρα μετά καθώς η είδηση δεν επιβεβαιωνόταν στα επόμενα δελτία ειδήσεων του ίδιου σταθμού ή από μεγάλα ειδησεογραφικά sites.
Ζητούμε την κατανόησή σας καθώς η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα σκιάζει τη συζήτηση και τις δημοσιεύσεις για το θέμα αυτό. Ελπίζουμε να διευκρινιστεί σύντομα.

This entry was posted in Βουλή των Ελλήνων, Επικαιρότητα, Μεταμοσχεύσεις, Υπουργείο Υγείας and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s