Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις. Περιλαμβάνει την «εικαζόμενη» συναίνεση.

 

Στα ψηφισμένα νομοσχέδια αναρτήθηκε στο site της Βουλής το Νομοσχέδιο με τίτλο «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις«.
Το νομοσχέδιο που γίνεται πλέον νόμος, βρίσκεται στη φάση επεξεργασίας και το αναρτημένο κείμενο δεν είναι τελικό καθώς εκκρεμούν ορθογραφικές, συντακτικές και νομοτεχνικές διορθώσεις προκειμένου να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πάντως το άρθρο 9 με τη διάταξη της «εικαζόμενης» συναίνεσης παραμένει ως είχε και γίνεται αναγκαία η δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων όσων δεν θέλουν να είναι δωρητές οργάνων (αλλιώς θεωρούνται «εικαζόμενοι» δωρητές).
Επίσης περιλαμβάνονται οι διατάξεις που επιτρέπουν τη δημιουργία ιδιωτικών κέντρων αφαίρεσης οργάνων καθώς και η διάταξη για λήψη οργάνων από δότες «συναισθηματικά» συνδεόμενους με το λήπτη.

Ακόμα δε γνωρίζουμε πως και από ποιούς ψηφίστηκε το νομοσχέδιο, γίνεται όμως φανερό ότι ψηφίστηκε σε ημέρες που η Κυβέρνηση έχει απωλέσει το πολιτικό της έρεισμα και τη δημοκρατική της νομιμοποίηση, παρά τον ανασχηματισμό που μεσολάβησε.

Κατά τη γνωστή παροιμία «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» έτσι και η πλέον ανώμαλη και περίεργη αυτή περίοδος της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας αποτέλεσε ευκαιρία για να ψηφιστεί το νομοθετικό έκτρωμα της «εικαζόμενης» συναίνεσης και των λοιπών διατάξεων που ευνοούν το εγκληματικό εμπόριο οργάνων.

Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας έδωσαν έτσι ρεσιτάλ πολιτικής αναλγησίας και έλλειψης δημοκρατικής ευαισθησίας αφού αγνόησαν όλους τους κοινωνικούς Φορείς που ήταν αντίθετοι με τις παραπάνω διατάξεις (περιλαμβανομένου του ΕΟΜ) και τους πολίτες που εξέφρασαν κατηγορηματικά την άρνησή τους στη Δημόσια Διαβούλευση και σε πλήθος σχολίων και άρθρων στον Τύπο και στο διαδίκτυο. (δείτε σχετικό άρθρο)

Πρόκειται για νομοθετικό πραξικόπημα που ο λαός δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει το οποίο αποδεικνύει ακόμα πιο ξεκάθαρα την ολοκληρωτική νοοτροπία των δήθεν «κληρονόμων» των εννοιών του σοσιαλισμού και της δημοκρατίας.

Λεπτομέρεια προς έλεγχο: Οι ειδήσεις για την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου ήταν εξαιρετικά περιορισμένες και χρειάστηκαν αρκετές ώρες για την επιβεβαίωσή τους.

Νεότερες πληροφορίες: Δημοσιεύτηκε ότι χθες 20/6 βρισκόταν στην Ελλάδα ο Ανδρέας Τζάκης διεθνούς φήμης χειρουργός μεταμοσχεύσεων στις ΗΠΑ, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνάντηση του Υπουργού με τους Διοικητές των Νοσοκομείων. Κατά άλλη ανεπιβεβαίωτη πληροφορία παραβρέθηκε και στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις μεταμοσχεύσεις.

This entry was posted in "Εικαζόμενη" συναίνεση, Βουλή των Ελλήνων, Επικαιρότητα, Κυβέρνηση, Μεταμοσχεύσεις, Υπουργείο Υγείας and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s