Τα νέα «επιτεύγματα» της πολιτικής Λοβέρδου. Καταγγελίες από Ενώσεις γιατρών και προσφυγή φαρμακοποιών στο ΣτΕ

Με συντονισμένες κινήσεις ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος μεθοδεύει την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος Υγείας.

Από τη μία καταργεί τουλάχιστον4.000 νοσοκομειακά κρεβάτια, κλείνει 13 νοσοκομεία του ΕΣΥ και τα μετατρέπει σε μονάδες Υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ή σε μονάδες εξειδικευμένης νοσηλείας, μειώνει κλινικές και από την άλλη εξαφανίζει τα φάρμακα. Ήδη είχαμε το πρώτο «κρούσμα» της πολιτικής του.

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία διέκοψε την προμήθεια συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας(ηπαρίνη), λόγω των συσσωρευμένων χρεών του νοσηλευτικού ιδρύματος προς την εταιρεία.

Με τις μειώσεις που επέβαλε στο χώρο της Yγείας ο κ. Λοβέρδος, μπορεί να απέσπασε τα εύσημα από την Τρόικα, αφού μόνον το 2012 θα «εξοικονομηθούν» 75 εκατ. ευρώ, ενώ το διάστημα 2013-2015 θα φτάσουν τα 150 εκατ. ευρώ, ωστόσο τα προβλήματα για τους Έλληνες ασθενείς, έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Τα νοσοκομεία αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, με συνέπεια να δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία τους.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο Newsbomb.gr

This entry was posted in Δημόσια Υγεία, Πόροι για την Υγεία, Υπουργείο Υγείας, Φάρμακα and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s