Πανελλαδικό έμφραγμα από το νυστέρι Λοβέρδου στο ΕΣΥ. Λογική εξοικονόμησης χρημάτων και όχι λύσεις.

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν στην ιατρική κοινότητα και στους εργαζομένους στα νοσοκομεία οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στο χώρο της δημόσιας υγείας, τις οποίες προωθεί το αρμόδιο υπουργείο Υγείας.

Οι αλλαγές, στην κατεύθυνση και μόνο της περιστολής των δαπανών, αλλάζουν δραματικά τα δεδομένα, με τους γιατρούς να μιλούν για συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, με διοικητικούς παράγοντες να θεωρούν ότι θα μπει τάξη στις υπηρεσίες υγείας.

«Αποτυχημένη συνταγή»
«Σε καμία περίπτωση δεν υπερασπιζόμαστε το υπάρχον μοντέλο λειτουργίας του ΕΣΥ, τα διαρθρωτικά του προβλήματα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή του, όμως δεν δεχόμαστε και αλλαγές που θα μας πάνε ακόμα πιο πίσω. Η εμπειρία και τα παραδείγματα σε παγκόσμιο επίπεδο από την εφαρμογή παρόμοιων συνταγών του ΔΝΤ ή της τρόικας, όπως εφαρμόζεται στην Ελλάδα, έχουν δείξει ότι τα συστήματα υγείας υποβαθμίστηκαν δραματικά, το προσδόκιμο υγείας των πληθυσμών μειώθηκε, ενώ η νοσηρότητα σε συγκεκριμένες παθήσεις αυξήθηκε», λέει χαρακτηριστικά το μέλος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Στέλιος Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με τους συλλόγους γιατρών και νοσηλευτών, οι αλλαγές δεν απαντούν στα τεράστια προβλήματα της δημόσιας υγείας στη χώρα μας, ενώ ακολουθούν την αποτυχημένη λογική των αντίστοιχων εξαγγελιών των προκατόχων του.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στην Ελευθεροτυπία 

This entry was posted in Ασφάλιση, Δημόσια Υγεία, Μνημόνιο, Πόροι για την Υγεία, Υπουργείο Υγείας, Φάρμακα and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s