Ασφαλιστικές: «Μάχες» στα συμβόλαια υγείας. Μείωση εσόδων σε ιδιωτικές κλινικές.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της χρηματιστηριακής εταιρεία Alpha Finace που διακόπτει την κάλυψη τριών εταιρειών από τον κλάδο της ιδιωτικής υγείας (ΙΑΣΩ, Euromedica, Ιατρικό Αθηνών) περιγράφει ανάγλυφα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα:

• Η οικονομική κρίση έχει μειώσει τους πελάτες, υποχρεώνοντας μέρος του πληθυσμού να λάβει την… άγουσα προς τα κρατικά νοσοκομεία.

• Η οικονομική κρίση έχει περιορίσει τις γεννήσεις και συμβάλει στην αναβλητικότητα επεμβάσεων οποιουδήποτε τύπου, αν δεν επιβάλλεται «εδώ και τώρα».

• Τα ασφαλιστικά ταμεία οφείλουν καταβολές αρκετών ετών προς τις εταιρείες ιδιωτικές υγείας (γύρω στα 140 εκατ. το τρέχον υπόλοιπο μόνο προς τον Όμιλο Euromedica).

• Και οι ασφαλιστικές εταιρείες, όποτε δεν προκαλούν επισφάλειες (βλέπε Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value) πιέζουν και πετυχαίνουν ευνοϊκότερους γι αυτές, όρους συναλλαγών σε σύγκριση με το παρελθόν.

Ενδεικτικό είναι το στοιχείο που δίνει παράγοντας της αγοράς: «οι ιδιωτικές κλινικές πέρα από τη μείωση των ασθενών, αντιμετωπίζουν και μείωση των εσόδων ανά ασθενή, ανά ημέρα (το λεγόμενο capitation) κατά περισσότερο από 50% από το 2008 έως σήμερα. Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν γίνει ο μεγαλύτερος πελάτης για τις περισσότερες ιδιωτικές κλινικές και αυτό βοηθά τις ασφαλιστικές εταιρείες να περιορίζουν τα κόστη τους σε μια δύσκολη συγκυρία»…

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο Euro2day

This entry was posted in Ασφάλιση, Πόροι για την Υγεία, Υπουργείο Υγείας and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s