Κυβέρνηση μεσιτών! Το μέλλον του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν στη σκιά της «ομερτά μεταξύ ιδιωτών»

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ ΔΙΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΛΑΘΗ

Στον αέρα βρίσκεται η επιβίωση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», λένε οι γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου, μιλώντας για «ομερτά» μεταξύ επιχειρηματιών που μονοπωλούν τον κλάδο της υγείας.

Τη βαριά ατμόσφαιρα που επικρατεί αισθάνεται κάποιος ήδη από την είσοδό του στο νοσοκομείο: «Η ζωή 1.100 εργαζομένων κρίνεται από το μέλλον του νοσοκομείου. Είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε στο δρόμο, γιατί ο υπουργός Υγείας περνάει τροπολογίες αγνοώντας τους εργαζομένους. Τους οποίους σκοπεύουν να πετάξουν στο δρόμο ορισμένοι για να κερδοσκοπήσουν. Δουλεύουμε με μειωμένο προσωπικό, με δυσκολία βγαίνουν οι βάρδιες.

»Αποφάσισαν να πουλήσουν ένα κοινωφελές ίδρυμα που κατασκευάστηκε από δωρεές πολιτών και κρατικά κονδύλια. Ενα νοσοκομείο που θα μπορούσε να κερδοφορεί, ενώ σήμερα το εγκαταλείπουν οι γιατροί του κι εμείς δουλεύουμε με καθυστερήσεις πληρωμών», θα πει η Αγγελική Αποστόλου που εργάζεται τα 11 από τα 12 χρόνια λειτουργίας του νοσοκομείου στις «πληροφορίες». Και προσθέτει την προσωπική της αγωνία: «Είμαι 49 ετών, διαζευγμένη με δύο παιδιά».

Δείτε όλο το άρθρο στην Ελευθεροτυπία

This entry was posted in Δημόσια Υγεία, Κλινικές ιδιωτικές, Μνημόνιο, Πόροι για την Υγεία, Υπουργείο Υγείας and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s