ΠΑΜΕ: «Σε άλωση από ιδιώτες οδηγείται το σύστημα υγείας» – Διοργανώνει συλλαλητήριο στις 20 Ιουλίου.

Νέα εμπόδια στην πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες νοσοκομειακής περίθαλψης, και «περιφερόμενους» εργαζομένους από την ομαδοποίηση των νοσοκομείων μέσω της κοινής διοίκησης, θα δημιουργήσει το σχέδιο λειτουργικής αναδιάταξης του ΕΣΥ, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, υποστηρίζει η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης και η γραμματεία του ΠΑΜΕ υγείας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν.

Σύμφωνα με τα στελέχη της τοπικής γραμματείας, οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων, όπως προβλέπει το σχέδιο, μαζί με μία σειρά άλλων μέτρων όπως οι πληρωμές για εξετάσεις σε ιατρεία νοσοκομείων, το πάγωμα των προσλήψεων και η μείωση των χρηματοδοτήσεων, καταργούν την δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και δημιουργούν συνθήκες για επιχειρηματικές δράσεις από ιδιώτες, συνέπειες που θα επηρεάσουν μακροπρόθεσμα και θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση την υγεία των πολιτών.

«Το σχέδιο αποτελεί την βάση για να ανοίξει ο τομέας της υγείας στην επιχειρηματική δράση από ιδιώτες» τόνισε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ενώ καταδίκασε ως απαράδεκτη την δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για δημιουργία στην πόλη κέντρου υψηλών παροχών υγείας, καθώς θα απευθύνεται σε όσους διαθέτουν υψηλά βαλάντια.

Σύμφωνα με τον γιατρό και μέλος του ΠΑΜΕ υγείας, Ηλία Κονδύλη, το σχέδιο του υπουργείου υγείας προβλέπει για την Θεσσαλονίκη, το κλείσιμο δύο νοσοκομείων και πιθανώς του Ψυχιατρικού Κέντρου, τη συγχώνευση 58 κλινικών του ΕΣΥ, και την κατάργηση 200 θέσεων ειδικευόμενων γιατρών, καθώς και το «κλείσιμο» 730 νοσοκομειακών κλινών. «Ένα στα έξι νοσοκομειακά κρεβάτια «θα κλείσει»», είπε και πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή, από τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας προκύπτει ότι η ζήτηση για δημόσιες υπηρεσίες υγείας αυξήθηκε κατά 20%.

Το ΠΑΜΕ καταδίκασε τη μη πληρωμή μισθών εργαζομένων στην οδική βοήθεια και στις ιατρικές υπηρεσίες της Express Service, εδώ και 4-5 μήνες, αλλά και τις απολύσεις 25 ατόμων που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας σε συλλαλητήριο, την Τετάρτη 20 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα από το άγαλμα του Βενιζέλου, ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης των μονάδων υγείας.

Πηγή: Καθημερινή και ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted in Ασφάλιση, Δημόσια Υγεία, Κλινικές ιδιωτικές, Μνημόνιο, Πόροι για την Υγεία, Υπουργείο Υγείας and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s