Σε Κέντρο Υγείας μετατρέπουν το Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα που κάλυπτε ένα εκατομμύριο ασθενείς στη δυτική Αθήνα.

«Τα τελευταία 100 χρόνια, από ιδρύσεώς του, στο νοσηλευτικό ίδρυμα που σήμερα ονομάζεται «Η Αγία Βαρβάρα» νοσηλεύτηκαν ασθενείς με λέπρα, πολιομυελίτιδα, ηπατίτιδες, μηνιγγίτιδες, AIDS και όποια άλλη νέα για την εποχή ασθένεια, που και μόνο το άκουσμά της προκαλούσε τρόμο. Τώρα που κάποιες από αυτές δεν υπάρχουν κι άλλες λόγω προόδου της επιστήμης δεν τρομάζουν, δικαιούνται οι κάτοικοι, φτωχών οικονομικών στρωμάτων, της δυτικής Αθήνας ένα νοσοκομείο».

«Οχι» είναι η απάντηση του υπουργείου στο αναρτημένο στην ηλεκτρονική διαβούλευση για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων του υπουργείου Υγείας σχόλιο, ανωνύμου, που συμπυκνώνει την αλήθεια κάθε κατοίκου της δυτικής Αθήνας. Το νοσοκομείο «μετατρέπεται σε πλήρες Κέντρο Υγείας αστικού τύπου», σύμφωνα με την τελική πρόταση «Αναδιατάξεων Μονάδων Υγείας ΕΣΥ», του υπουργείου.

Ο λόγος για το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα». Ενα νοσοκομείο που απλώνεται σε 55 ζηλευτά στρέμματα στη δυτική Αθήνα. Που καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της δυτικής Αθήνας (Αγία Βαρβάρα, Αιγάλεω, Περιστέρι, Χαϊδάρι) και δήμων του Πειραιά (Κορυδαλλός, Νίκαια, Κερατσίνι, Δραπετσώνα). Περιοχές που κατοικούνται από χαμηλά οικονομικά στρώματα, αλλά και με ιδιαιτερότητες πληθυσμιακές, τσιγγάνους, μετανάστες.

Ενα νοσοκομείο που καλύπτει εργαστηριακά τους έγκλειστους των φυλακών Κορυδαλλού, ΚΑΠΗ και δημοτικά ιατρεία της ευρύτερης περιοχής και φιλοξενεί τους μεταφερθέντες ασθενείς -160 τον αριθμό- με χρόνιες παθήσεις από τα ιδρύματα αναπήρων του Σκαραμαγκά. Ενα νοσοκομείο που δεν είναι ελλειμματικό.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στην Ελευθεροτυπία

This entry was posted in Δημόσια Υγεία, Πόροι για την Υγεία, Υπουργείο Υγείας and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s