Δημήτρης Μητροπάνος: «Οι γιατροί μας, αγαπούν πολύ το χρήμα – Γίνεται κανονικά αγοραπωλησία οργάνων «.

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο Δημήτρης Μητροπάνος μίλησε για πρώτη φορά για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, για τους γιατρούς που νοιάζονται μόνο για τα χρήματα και για το δώρο ζωής που του έκανε η αδελφή του. Την συνέντευξη έδωσε ο Δ. Μητροπάνος στην Κατερίνα Χριστοφίδου, στην εκπομπή Βάλε ANT1 Κύπρου και αναδημοσιεύθηκε από το People.
Όταν η κουβέντα φτάνει στην τρίχρονη περιπέτεια με την υγεία του, ο Δημήτρης Μητροπάνος μιλάει ανοιχτά: «Η αδελφή μου τόλμησε και μου έκανε το πιο σημαντικό δώρο ζωής, το ένα της νεφρό. Μπαίνοντας στο πρόβλημα, είδα πόσο εμετική είναι η κατάσταση στη χώρα μας. Γίνεται κανονικά αγοραπωλησία οργάνων. Πουλάνε σπίτια οι άνθρωποι για ένα μόσχευμα που μπορεί να μην το πάρουν ποτέ, γιατί κάποιος άλλος έδωσε περισσότερα χρήματα.
Εδώ στην Ελλάδα με είχαν ξεγραμμένο. Άνοιξαν την αδελφή μου, άνοιξαν εμένα, μας ξαναέκλεισαν και μου είπαν »Δεν γίνεται τίποτα, ξέχνα το». Παραιτήθηκα. Δεν έτρωγα, δεν κοιμόμουν. Η μόνη μου σκέψη ήταν τα παιδιά μου και η γυναίκα μου. Έλεγα ότι δεν θα μπορέσω να ζήσω κάνοντας αιμοκάθαρση μια ζωή, γιατί αυτό δεν είναι ζωή. Η όλη δοκιμασία μου κράτησε περίπου τρία χρόνια και ευτυχώς ο Πολιτάκης, ο παθολόγος, με έπεισε και ο γιατρός μου, Γιάννης Γιατράς, με ανάγκασε να πάμε στο Παρίσι, όπου οι γιατροί μόλις είδαν τις εξετάσεις μου γέλασαν, ειδικά όταν τους είπα ότι στην Ελλάδα με έχουν ξεγραμμένο. Μου είπαν ότι η εγχείρηση μπορεί να γίνει και θα πάνε όλα καλά, όπως και πήγαν. Εγώ πάντα πίστευα ότι στην Ελλάδα έχουμε καλούς γιατρούς, αλλά οι δικοί μας αγαπούν πολύ το χρήμα. Δεν μπορείς να απογοητεύεις τον κόσμο έτσι. Αν δεν ήμουν ο Μητροπάνος, πιστεύω ότι θα μου την έκαναν την εγχείρηση, εδώ απλώς φοβήθηκαν ότι μπορεί να πάθω κάτι και δεν ήθελαν να χρεωθούν μια δυσμενή έκβαση και να βλάψουν το όνομά τους».

Πηγή: Newsbeast.gr

This entry was posted in Εμπόριο Οργάνων, Ιατρικά λάθη, Μεταμοσχεύσεις and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s