Και τις κλινικές σκέφτεται να καταργήσει ο Λοβέρδος. Αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών.

Στην κατάργηση όλων των κλινικών και την αντικατάστασή τους από το τομείς που θα δημιουργηθούν στα νοσοκομεία εξετάζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, θα υπάρχει για παράδειγμα ένας χειρουργικός τομέας, οι κλίνες του οποίου θα ανήκουν και θα διατίθενται κεντρικά από κάθε νοσοκομείο. Οι ασθενείς θα νοσηλεύονται σε δωμάτιο που θα επιλέγει το νοσοκομείο και όχι οι υπεύθυνοι των κλινικών.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ομιλία του προς τους διοικητές των νοσοκομείων ζήτησε να γίνουν πιο παραγωγικοί. Υπενθυμίζεται, ότι ύστερα απόφαση του υπουργείου Υγείας, μετά τις συγχωνεύσεις, πολλές θέσεις των διοικητών καταργούνται και θα μείνουν συνολικά 82 σε όλη τη χώρα.

Την έντονη αντίδρασή της για τις σημερινές δηλώσεις Λοβέρδου εξέφρασε, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. «Ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος, βλέποντας το πλήρες αδιέξοδο στα μεγαλεπήβολα σχέδιά του για συγχωνεύσεις Τμημάτων στα Νοσοκομεία, άρχισε να υιοθετεί κάθε ανοησία που εκτοξεύουν οι συνεργάτες του. Τώρα δηλώνει πως σκέφτεται να καταργήσει όλες τις Κλινικές στα Νοσοκομεία της χώρας. Προσεχώς λοιπόν θα βρίσκονται ανάκατα οι γυναικολόγοι με τους οφθαλμιάτρους και οι καρδιολόγοι με τους δερματολόγους! Δεν αποκλείεται στην απόγνωσή του ο κ. Λοβέρδος να υιοθετήσει και το μοντέλο Μάο Τσε Τούγκ για.. ξυπόλητους γιατρούς», ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

This entry was posted in Δημόσια Υγεία, Επικαιρότητα, Πόροι για την Υγεία, Υπουργείο Υγείας and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s