Διαφωνούν με το άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος οι ιατρικοί Σύλλογοι.

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τους βουλευτές απέστειλαν οι μεγαλύτεροι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, με την οποία εκφράζουν τις διαφωνίες τους για το άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος και ζητώντας την εξαίρεση του από το νόμο περί κλειστών επαγγελμάτων.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει ότι η κατάργηση της υποχρεωτικής συμμετοχής σε ποσοστό 51% των ιατρών στα ιατρεία, στα εργαστήρια και στις εταιρείες παροχής ιατρικών υπηρεσιών, θα καταργήσει τις «δικλείδες ασφαλείας που υπάρχουν υπέρ των ασθενών για την άσκηση της ιατρικής, καθώς στη χώρα μας δεν υπάρχει κανένας άλλος μηχανισμός που να διασφαλίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στη χώρα μας»

Προσθέτει ακόμα ότι από την ρύθμιση αυτή είναι πολύ πιθανό τα Ασφαλιστικά Ταμεία να επιβαρυνθούν οικονομικά από την περαιτέρω κατάχρηση του συστήματος .

Παράλληλα η επιστολή χαρακτηρίζει «εξαιρετικά ύποπτη» την ιστορία της συγκεκριμένης ρύθμισης, καθώς υπογράφτηκε «λάθρα» από τον κ. Αβραμόπουλο δύο μέρες πριν τις εκλογές στις 4 Οκτωβρίου του 2009, καταργήθηκε λίγες μέρες μετά με «γενναία και ορθολογική απόφαση της τότε Υπουργού Υγείας κ. Μαριλίζας Ξενογιανακοπούλου» και προστέθηκε αιφνιδιαστικά εκ νέου στις 21-7-2011, παρά τις υποσχέσεις του κ. Λοβέρδου για εξαίρεση του ιατρικού επαγγέλματος από το νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα.

Πηγή: Euro2day


This entry was posted in Κλινικές ιδιωτικές, Υπουργείο Υγείας and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s