Εξαίρεσαν 444 φάρμακα χωρίς τη γνώμη των γιατρών. Από την τσέπη τους θα τα πληρώνουν πλέον οι ασφαλισμένοι

Φάρμακα -444 στον αριθμό- θα πληρώνει στο εξής ο ασφαλισμένος από την τσέπη του. Φάρμακα για ολόκληρες κατηγορίες παθήσεων που το υπουργείο Υγείας, χωρίς να πάρει τη γνώμη των συμβουλευτικών του οργάνων -επιστημονικών συλλόγων, ιατρικών συλλόγων και επιστημονικών εταιρειών- αποφάσισε να μετακυλίσει το κόστος τους στον πολίτη.

Ο ιατρικός κόσμος της χώρας προβληματίζεται, όπως είχε αναδείξει η «Ε» σε δημοσίευμά της (6/8/2011), γύρω από την αναιτιολόγητη παράκαμψη των καθ’ ύλην επιστημονικών ομάδων και την εξαίρεση της κάλυψης από τα ασφαλιστικά ταμεία φαρμάκων φτηνών, λαϊκών, για κατηγορίες παθήσεων. Και συνεχίζει.

Δεν τους ρώτησαν

«Ουδέποτε ζητήθηκε η άποψη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών», αναφέρει στην «Ε» ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, καθηγητής Καρδιολογίας, πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Αθηνών. «Οχι, δεν ζητήθηκε η γνώμη της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας», αναφέρει ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, καθηγητής Ιατρικής, πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας.

«Ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη μας», λέει στην «Ε» ο Δημήτρης Ρηγόπουλος, καθηγητής Δερματολογίας, πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας.

«Προτείνω να σταματήσουν οι δίχως τη συμβολή των ειδικών παρεμβάσεις που μόνο προβλήματα δημιουργούν τόσο στους θεράποντες ιατρούς όσο και πολύ περισσότερο στους ασθενείς ασφαλισμένους», αναφέρει σε επιστολή του ο καθηγητής Δερματολογίας, Νίκος Σταυριανέας.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο enet.gr

This entry was posted in Ασφάλιση, Πόροι για την Υγεία, Υπουργείο Υγείας, Φάρμακα and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s