«Σκοτώνουν» το Εθνικό Σύστημα Υγείας για χάρη Ισραηλινών και Αμερικανών!

Τεράστιο σκάνδαλο, το οποίο –αν δεν αλλάξει άμεσα η κυβερνητική πολιτική- αποτελεί προαναγγελία του βέβαιου θανάτου του Εθνικού Συστήματος Υγείας και, ίσως, ολόκληρης της εθνικής οικονομίας, η επιμονή της κυβέρνησης στο νέο τρόπο προμήθειας φαρμάκων για τα δημόσια νοσοκομεία.

Η καινοφανής αυτή μέθοδος παρουσιάζεται ως «όπλο» για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, στην ουσία όμως αποτελεί το «Δούρειο Ίππο» για την άλωση της ελληνικής αγοράς από τα ισραηλινά και αμερικανικά συμφέροντα. Τα τελευταία  – όπως είναι απολύτως προφανές, σύμφωνα με τις καταγγελίες των Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων- λειτουργούν βάσει σχεδίου, ώστε να πετάξουν εκτός αγοράς τις υγιείς ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες (οδηγώντας τις, ουσιαστικά, στο λουκέτο) και, ακολούθως, να καταστούν μονοπώλιο που θα καθορίζει αυθαίρετα τις τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα. Και, άρα, να χρεώνουν ό,τι θέλουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Το σύστημα του Ενιαίου Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, με τη χρήση ηλεκτρονικού πλειστηριασμού για την προμήθεια φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία με βάση τη δραστική ουσία, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πιλοτικά, προ διμήνου, για ορισμένα μόνο νοσοκομεία και για ορισμένα φάρμακα. Το αποτέλεσμα ήταν να κατακυρωθούν στην ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία TEVA και στην αμερικανικών συμφερόντων MYLAN, οι οποίες ειδικεύονται στα φτηνά «αντίγραφα» φάρμακα. Σα να μην έφτανε αυτό, οι τιμές που προσέφεραν οι δύο εταιρείες άφησαν άφωνους τους ανταγωνιστές τους.

Δείτε όλο το άρθρο στο Newsbomb.gr

This entry was posted in Υπουργείο Υγείας, Φάρμακα and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to «Σκοτώνουν» το Εθνικό Σύστημα Υγείας για χάρη Ισραηλινών και Αμερικανών!

  1. Παράθεμα: Το ξεπούλημα συνεχίζεται « Φιλοπατρία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s