Τουρκία : Πουλάνε νεφρά για να πληρώσουν ενοίκιο…

Απελπισμένοι πρόσφυγες από τη Συρία καταφεύγουν στην πώληση οργάνων τους στην μαύρη αγορά για να πληρώσουν το ενοίκιο
Περισσότερα από τρία εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν περάσει τα σύνορα προς την Τουρκία για να αποφύγουν τη βία στη χώρα τους. Παρά το ότι όμως φαίνεται να είναι σχετικά ασφαλής, οικονομικά δεν είναι έτσι. Κάποιοι τα βρίσκουν τόσο δύσκολα για να στήσουν το νέο τους σπίτι, ώστε προσφεύγουν στην πώληση οργάνων τους, μόνο για να πληρώσουν το ενοίκιο.
Στο “Selling organs to survive” που είναι μέρος της σειράς ντοκιμαντέρ Down to earth, οι ανταποκριτές του CBS Νews Χόλι Γουίλιαμς και ο παραγωγός Χαϊθάμ Μουσά, ταξίδεψαν στα σύνορα της Τουρκίας, για να διερευνήσουν δημοσιεύσεις στο FACEBOOK, που προσφέρουν στους απελπισμένους πρόσφυγες χρήματα για τα νεφρά και τα συκώτια τους. Με κρυφές κάμερες ανακάλυψαν μία απογοητευτική ιστορία για τους παίκτες αυτής της μαύρης αγοράς, που θηρεύουν εντός ενός ευάλωτου πληθυσμού και συχνά τους εξαπατούν ακόμα και σχετικά με τα χρήματα που τους είχαν υποσχεθεί.
Ο Αμπού Αμπντουλάχ εγκατέλειψε τη Συρία και τον εμφύλιο πριν από 4 χρόνια. Τώρα ζει ως εργάτης στα μεταλλεία στην Τουρκία κερδίζοντας μόνο 300 $ το μήνα. Όταν είδε μία ανάρτηση στο FACEBOOK, που πρόσφερε χρήματα για ανθρώπινα όργανα, ήταν σε τέτοια οικονομική πίεση, που έκανε συμφωνία με ένα μεσίτη οργάνων, για να πουλήσει ένα από τα νεφρά του έναντι 10.000 δολαρίων. Ο ίδιος είπε στο CBS, ότι στο τέλος ο μεσίτης οργάνων πλήρωσε μόνο το μισό της συμφωνηθείσας τιμής, εξαφανίστηκε και άλλαξε την τηλεφωνική γραμμή με την οποία επικοινωνούσαν. Επιπλέον ο Αμπντουλάχ λέει ότι δεν του παρασχέθηκε καμία νοσηλεία μετά την επέμβαση και ότι συχνά πονάει.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

This entry was posted in Εμπόριο Οργάνων. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s